Cirkulær plast
- en ressource til fremtidens produktion
Danske små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står over for et presserende behov for konkret, erfaringsbaseret viden om cirkulær plastproduktion. De mangler praktiske, afprøvede løsninger, der er skræddersyet til deres hverdag. Projektet ” Cirkulær plast – en ressource til fremtidens produktion” bygger bro mellem frontløbervirksomhedernes erfaringer og SMV’ernes behov.
Projektet skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne gennem optimeret plastforbrug og cirkulære løsninger.
Cirkulær omstilling styrker forretningen
Projektet demonstrerer, hvordan SMV'er blandt andet kan reducere omkostninger, sikre compliance og øge deres konkurrenceevne gennem cirkulære løsninger. SMV'erne får konkrete værktøjer til at implementere cirkulære initiativer som redesign af produkter, take-back-ordninger og nye produktionsprocesser.
Styrket konkurrenceevne gennem partnerskaber
Projektet skaber unikke samarbejder på tværs af værdikæder, brancher og virksomhedsstørrelser. Dette muliggør rentabel opskalering af genanvendelsesprocesser og øget innovation.
Ressourcer og konkurrenceevne
Med et dansk plastforbrug på 1,3 mio. tons årligt og udsigt til ressourceknaphed er handling nødvendig. Projektet vil hjælpe SMV'er med at implementere cirkulære initiativer, som kan reducere deres afhængighed af nye råmaterialer, optimere deres ressourceforbrug og samtidig styrke deres markedsposition.
Projektmål
At gøre danske SMV’er til frontløbere inden for cirkulær plastproduktion ved at omsætte eksisterende viden til praktisk handling.
Målgruppe
Projektets målgruppe er danske SMV’er, der producerer eller sælger produkter eller emballage, hvor plast indgår som et essentielt materiale.
Akademi
Et Akademi for Cirkulær Plastproduktion skal sikre uddannelse og vidensdeling mellem virksomhederne med fokus på praktiske løsninger og erfaringer.
Projektpartnere
Projektet er skabt af Teknologisk Institut og Plastindustrien i samarbejde med Clean, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.
Projektet er støttet af Industriens Fond.
